- Reklama -magazín
DomůRady a návodyCo nám v létě nesmí chybět v mrazáku

Co nám v létě nesmí chybět v mrazáku

- Reklama -aktuálně

Teplota venku se stále zvyšuje a brzy si budeme užívat letní horka. Kromě zábavy a odpočinku se i v létě, bez ohledu na teplotu, musíme věnovat svým běžným povinnostem. Osvěžení přijde vhod, ale musíme si ho mít z čeho připravit. Mrazák se stává v těchto dnech velice využívaným pomocníkem. A co by v něm tedy rozhodně nemělo chybět?  

Vše studené

Na osvěžení je v horku je nejlepší vlažný čaj, tedy alespoň podle všech pouček. Kolik z nás ale po něm opravdu sáhne a dá mu přednost před ledovým čajem nebo nanukem? V horkých dnech musíme myslet na dostatečný pitný režim, protože se více potíme a naše tělo potřebuje přijímat více tekutin.

Využít můžeme osvěžující účinky různých bylin, jako je máta nebo meduňka. K nim pak do džbánu s vodou stačí přidat mražené ovoce podle chuti a osvěžující, chladivý nápoj je na světě. A navíc zcela bez cukru nebo chemických přísad. I samotné kousky zmrzlého ovoce, které jen vložíme místo bonbonu do úst, mohou osvěžit a pro děti to může být skvělá a chutná alternativa ke sladkostem.

Kvalitní suroviny mají jinou chuť

Ať vědci říkají co chtějí, ledové osvěžení k létu patří stejně jako grilování. Ne vždy se povede koupit vše čerstvé tak, abychom si vždy připravili to, na co máme chuť, a mnoho surovin je tak lepší mít přímo v mrazáku. Často jsou navíc takové potraviny kvalitnější, jako třeba mořské mražené ryby. Ty jen těžko seženeme čerstvé, protože z moře až do naší kuchyně je to dlouhá cesta. Výhodnější je koupit tyto suroviny mražené a takové, které jsou zpracovány a zmrazeny ihned po výlovu a zachovají si tak tu nejvyšší kvalitu a samozřejmě i dokonalou chuť. Kdykoli je můžeme použít na přípravu jídla nebo ugrilovat s bylinkami třeba na lehký oběd s rodinou nebo jako pohoštění pro nečekané hosty.

V mrazáku by mělo mít své místo také maso a zelenina, což nám také usnadní práci. V létě nikdo nechce trávit hodiny u sporáku a vařit složitá jídla, můžeme se tak inspirovat třeba italskou nebo španělskou kuchyní a vyzkoušet rychlé recepty z jednoho hrnce.

- Advertisement -magazín
- Reklama -SEO článek

Redakce doporučuje

- Reklama -SEO článek

Další články autora

- Advertisement -magazín